Paino-ongelma

7.09.2012 - 17:00 / Tepe.


img075
img076
img077

Oon yrittäny nyt opetella tekstaamaan mun päivityksiin, että kaikki sais selvää… Mitä mieltä olette? Saako paremmin selvää? Onhan toi viel vähän epätasasta ja välil menee pystysuorassa ja välillä kursivoidusti, mut onhan tää jo astetta parempi ku ennen?

Kategoria: Luokittelematon.
Tagit: , , , , ,13 vastausta - “Paino-ongelma”

 1. Jipe Kirjoittaa:

  Haluaisin tulla sanomaan tänne jotain fiksua ja syvällistä ja jotain, mutta saa nähdä miten käy…
  Olen kyl samaa mieltä. Siis että ajatellaan helposti että vaikkapa juuri lihavuus on kiinni pelkästä “itsestään niskasta kiinni ottamisesta”. Joillekin sekin voi olla vaikeaa. Mun ainakin on myös tosi vaikea alkaa ruoskimaan itseäni esim. liikkumaan ja syömään terveellisesti, vaikka monesti oonkin ajatellut että se olis ihan hyvä ja tärkeää. Ei se ole kaikille niin helppoa. :/ Ihmiset on erilaisia. Ja onhan siihen ihan biologisiakin eroja.

  On myös jännä, miten ylipainoisiin ihmisiin suhtaudutaan aivan eri tavalla kuin alipainoisiin. Alipainoisista heti kannetaan huolta ja heitä yritetään ymmärtää ja auttaa, mutta ylipainoisten paino-ongelmat kuitataan helposti sillä, että “omapahan on päätöksensä”. Siinäkin näkyvät nämä tyypilliset yhteiskunnan kauneusihanteet… Äh.

  Mutta lähetän sulle tsemppihalit. Hyvähän se olis ihan itsensä kannalta jos pystyisi pysymään ihannepainossa, mut ei se valitettavasti vaan ole helppoa. Mut muista, ettei sun painosi sua itseäsi määrittele. c: *hugs*

  ps. mun mielestä on tosi rohkeaa myöntää tämmöset asiat ja tuoda ne esille. Ihailen sua siinä suhteessa. :)

 2. Jipe Kirjoittaa:

  Ja ainiin! Kyllä mie olen ainakin selvää saanut noista aiemmistakin päivityksistä, mutta tämäkin tekstaus kyllä miellyttää silmää! Mutta päivis on päivis, jos tekstaus tuottaa liikaa päänvaivaa niin turha sitä on väkisin puhertaa. c:

 3. Niilo Kirjoittaa:

  Hyvin sai selvää :3 Löysin tänne SurQun blogin kautta.

 4. Tepe Kirjoittaa:

  Kiitos kommenteista! Hyvä nähdä, että aihe herättää tunteita ja mielipiteitä – muissakin kuin vain minussa X)

 5. piri Kirjoittaa:

  ASDFG! Mulla on niin paljon tunteita tätä aihetta kohtaan, terkuin 171cm, 130kg

  Se on niin totta, että lihaviin ja alipainoisiin kohdistuva käytös eroaa kuin yö ja päivä. Läskiä voi kattoa päästä varpaisiin halveksuen kuin halpaa makkaraa. Haukkuakki saa ja mollata, koska se on läskin oma syy tjsp. Mun vanhemmille esimerkiksi tarhassa sanottiin, että on lapsen oma syy, että sitä kiusataan ja että jos haluavat kiusaamisen loppuvan, niin laihduttakaa lasta.

  Kyllähän varmaan alipainoisetkin saa kaikenlaista paskaa niskaan, mutta nykyaikana arvostetaan niin paljon langanlaihoja riukuja, että vähäki lihavat saavat heti paheksuntaa aikaseks.

  Ittensä ottaminen niskasta kiinni on todella vaikeaa ja niin monella eri tasolla, kuten itekki jo totesit. Ei ne kilot vaan katoa kuin taikaiskusta, jos vain tarpeeksi haluaa. Jos se olisi niin helppoa, niin olisin jo vuosia sitten voinut ostaa vaatteeni “normaalien” ihmisten puolelta.
  Ja jos kerta ihmiset niin mustavalkoisesti ajattelevat, että lihavuus on valinta, niin miksi eivät sit vain anna asian olla? Tupakointikin on valinta, mutta harvemmin oon huomannut, että kavereille kukaan on tullu haukkumaan päin naamaa tai katsoneet pahasti.

  Äh, tästä ny tuli vähä tämmänen avautuminen, mutta I feel you bro! Itellä on vaan 20 vuodelta patoutumia asiasta, niin voisin tästä aiheesta avautua ikuisesti.

  btw, oot vähä niinku mun sankari tällä hetkellä. :3
  Ite en uskalla ees aatella mun painoa ääneen, kun pelkää että heti tulee paskaa niskaan.

 6. Huuhkis Kirjoittaa:

  Tsemppiä hei! se on rassaavaa ku jengi/yhteiskunta jaksaa urputtaa painoasioista ja kaikest epäolennaisest paskast, vaik maailmas on muitaki asioita ku painoindeksi. Puntarin/toikkarin numero ei määrittele ihmisarvoa! Okei, autto tosi paljon mut toivottavasti tää ei ainakaan pahentanu mitään! Älä lannistu jos viel tänään ei saa elämänmuutosta aikaan, yksin se on vaikeeta, ja muista aina et ainaki me bloginlukijat ollaan tukena! ja vaikka miltä näyttäs/kuulostas/haiskahtas niin tuntemisen arvoiset ihmiset on aina tukena! Friendships are forever! Myöhään tääk kommentti, mut toivottavasti jaksat!

 7. umppalumppa Kirjoittaa:

  Olen itse vähän laihempi kuin sinä, 170 cm ja 80 kg mutta siltikin minutkin jo mielletään läskiksi. En ymmärrä miksi melkein normaali painoisetkin naiset mielletään lihaviksi. Toki me olemme tietysti vähän pyöreämpiä kuin nämä nollakoon luuviulut, mutta mielestäni pyöreys on todella paljon kauniimpaa kuin kyljistä loistavat kylkiluut.
  Toinen asia jota en ymöskään ymmärrä, on se miten erilailla ihmiset suhtautuvat lihaviin naisiin ja lihaviin miehiin. Lihavista miehistä harvoin snotaan yhtään mitään, mutta saman kokoista naista ollaan aina heti haukkumassa. MIKSI IHMEESSÄ?! I don’t get it…

 8. Thearah Kirjoittaa:

  Mää en tiiä miksi, ei ees tunneta vaan löysin sut kaverin blogista, mutta on aivan pakko kommentoida! Sää oot todella upeasti kiteyttänyt tähän merkintään kaiken mitä mäkin OIKEASTI ylipainoisena naisena ajattelen ja jotenkin sain tästä tarmoa omassa ylipainoisessa elämässäni puskea eteenpäin! Kiitos! :’) en ole koskaan ymmärtänyt miten jotkut voivat ajatella että kaikki ongelmat hoituisivat vain “niskasta kiinni ottamisella”, jos tämä olisi mahdollista niin eihän mitään ongelmia olisi ylipäätään ku ne ois niin helppo käsitellä ja hoitaa alta pois. :I

 9. Tepe Kirjoittaa:

  Oon ihan häkeltynyt näistä kommenteista.. :S En ois uskonu, että tää postaus koskettaa ihmisiä, mut se on enemmän ku hienoa! :) On vaan hyvä jos asia herättää keskustelua ja on kiva tietää, ettei paini yksin näiden asioiden kanssa.

 10. Thearah Kirjoittaa:

  Todellakin kosketti! Ja nimenomaan, vertaistuki on kyllä korvaamatonta! :) ihan mahtavaa itsekin todeta etten oo ihan yksin. Ja niin muutenkin samaistuin juttuihisi, luin jo koko sarjisblogin läpi!

 11. Hanna Kirjoittaa:

  Terve täältä toiselta läskiltä (paukautin taas sadan kilon rajan rikki hups oho). Ja jos sie näytät tuolta miltä näytät kun ilmotat mittas niin siehän oot ihan Gaian näkönen, eli maan jumalatar. ^^
  Se on kauneusihanne ollut. ;)

 12. kulkutauti Kirjoittaa:

  Liikutuin täst jotenki iha sikan! Ihana♥

 13. Tepe Kirjoittaa:

  :)

Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Maailmalla seikkaillen

Stalkkaan

Tags

Archives

Kävijät